Κατσιγιαννάκης Μανώλης

KastigianakisΟ Κατσιγιαννάκης Μανώλης γεννήθηκε στα Χανιά το 1985 . Το 1996 ξεκίνησε μαθήματα Κρητικής λύρας στο «Βενιζέλιο Ωδείο Χανίων» με δάσκαλο τον Βακάκη Δημήτρη . Το 2004 ολοκλήρωσε τις σπουδές του και απόκτησε το «Πτυχίο Παραδοσιακής Μουσικής Ειδικότητα Κρητική Λύρα» με βαθμό άριστα παμψηφεί με διάκριση.

Κατά το διάστημα 2003 έως 2005 δίδαξε στα πλαίσια της πρακτικής του εξάσκησης στο « Βενιζέλειο Ωδείο Χανίων».

Τη χρονιά 2007-2008 ξεκίνησε να παραδίδει μαθήματα Κρητικής λύρας  στη «Δημοτική Φιλαρμονική, Δημοτικό Ωδείο Ρεθύμνου». Παράλληλα  παρέδωσε μαθήματα στο «Ωδείο Μουντάκη» στο Ρέθυμνο που διήρκησαν έως  το 2009. Επίσης, την ίδια χρονιά ξεκίνησε να διδάσκει στο «Ωδείο Χανίων Ι.Μανιουδάκης» όπου συνεχίζει την πορεία του μέχρι και σήμερα. Την περίοδο 2008-2011 δίδαξε στο «Ωδείο Φιλόμουσος» στο Ρέθυμνο.

Τα τελευταία 3 χρόνια συνεργάζεται με τον «Παραδοσιακό Σύλλογο Σελίνου» και τον « Πολιτιστικό Σύλλογο Αρωνίου» διδάσκοντας Κρητική Λύρα.

Από το 2002 έως και σήμερα διατελεί μέλος του «Συλλόγου Κρητικές Μαδάρες» όπου παρακολουθεί μαθήματα Ριζίτικου Τραγουδιού. Επιπλέων, από το  2006 έως και σήμερα είναι βασικό μέλος του « Εθνικού Επιστημονικού Οργανισμού Πολιτισμικών Ερευνών κ’ μελετών και Ανάδειξης Ελληνικών Κληρονομημάτων» Κύδωνες όπου παρακολουθεί πρόγραμμα πάνω από 30 παραδοσιακών χορών απ΄ όλη την Κρήτη. Το 2007 ξεκίνησε μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στο «Ωδείο Χανίων Ιωάννης Μανιουδάκης»  με δάσκαλο και  καλλιτεχνικό διευθυντή του Ωδείου Ιωάννη Καστρινάκη, τα οποία  διαρκούν έως και σήμερα. Τέλος αποτελεί μέλος της παραδοσιακής χορωδίας και ορχήστρας του «Ωδείου Χανίων Ιωάννης Μανιουδάκης».