Λεονάρντο Σόπι

Άρχισε τις σπουδές στο βιολί το 1972 στο ωδείο των Τιρράνων. Συνέχισε μετά στο καλλιτεχνικό Λύκειο για τέσσερα χρόνια και το 1984 στην Ακαδημία Καλών Τεχνών απ’ όπου αποφοίτησε ως Διπλωματούχος Βιολιστής.

Από μικρή ηλικία και κατά την διάρκεια των σπουδών του συμμετείχε ως σολίστ σε μερικές συναυλίες με διάφορα σύνολα. Από το 1988 μέχρι το 1993 ήταν μέλος της συμφωνικής ορχήστρας της ραδιοφωνίας των Τιρράνων και παράλληλα μέλος του κουαρτέτου της Ακαδημία. Από το 1993 εως και σήμερα διδάσκει ως καθηγητής βιολιού στο Ωδείο Δήμου Ηρακλείου και είναι μέλος γνωστού κουαρτέτου εγχόρδων του Δήμου Ηρακλείου. Ως μέλος του κουαρτέτου έχει παίξει σε πολλές συναυλίες στην Κρήτη , Σαντορίνη , Κέρκυρα, Αθήνα και στο εξωτερικό Ισπανία και Ιταλία.

Έχει συνεργαστεί με πολλούς κρητικούς μουσικούς , επίσης έχει συνεργαστεί με εξαιρετικές προσωπικότητες της Ελλάδας και του εξωτερικού όπως οι Διεθνής φήμης σολίστες  ΄Αρης Γαρουφαλής , Θοδωρής Αντωνίοο, Λίζα Ζωή , Ευάγγελο Ασημακόπουλο , Manfred Krammer Patricia Aremas , με την Συμφωνική Ορχήστρα   MHSSY  του Παρισιού.

Είναι μέλλος της Συμφωνικής Ορχήστρας της περιφερείας Κρήτης. Από το 2005 διδάσκει ως καθηγητής βιολιού και στο Ωδείο Ιωάννη Μανιουδάκη στα Χανιά.